Centrum wolontariatu 60+

Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego rozpoczęła realizację V edycji projektu „Centrum Wolontariatu 60+”. Projekt realizowany jest w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Osób Starszych na lata 2014-2020 współfinansowany przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

Projekt w całości skierowany jest i tworzony przez Seniorów, którzy ukończyli 60 rok życia.

Ideą główną jest aktywizacja osób starszych poprzez inicjowanie i pobudzanie do działania, z jednej strony przez osoby aktywne, które dysponują wolnym czasem i chęcią pomocy innym a z drugiej osobami, które z różnych względów znalazły się w trudnej sytuacji życiowej.

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Centrum wolontariatu 60+ została wyłączona

Uprzejmie informujemy, iż od dnia 1 marca 2018 roku została wznowiona działalność Ośrodka Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem w Tarnowie, który funkcjonuje w ramach Fundacji IWO – Doradztwo Obywatelskie z Nowego Sącza w porozumieniu z Fundacją im. Hetmana Jana Tarnowskiego w Tarnowie. Podstawowym celem działania Ośrodka jest zapewnienie wsparcia w uzyskaniu bezpłatnej i profesjonalnej pomocy prawnej, psychologicznej oraz innych świadczeń osobom pokrzywdzonym przestępstwem, z zachowaniem dyskrecji w zakresie świadczonej pomocy. Ośrodek oferuje:

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Wznowiona działalność Ośrodka Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem w Tarnowie została wyłączona

Tarnowski Dzień Seniora

W piątek 6 października odbyła się uroczysta gala z okazji „Tarnowskiego Dnia Seniora” w której udział wzięło ponad 250 seniorów, przedstawiciele wszystkich środowisk senioralnych Tarnowa oraz seniorzy niezrzeszeni. Czytaj dalej

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Tarnowski Dzień Seniora została wyłączona