Dzień Hetmański

Dzień Hetmański w Tarnowie to cykliczne przedsięwzięcie organizowane z inicjatywa Rady Osiedla Nr 1 „Starówka” oraz Rady Osiedla Nr 4 „Grabówka” mające na celu upamiętnienie najwybitniejszej postaci w historii miasta Tarnowa Jana Amora Tarnowskiego – Hetmana Wielkiego Koronnego, Kasztelana Krakowskiego. Przedsięwzięcie zorganizowane po raz pierwszy w roku 2018 z okazji 530. rocznicy urodzin Hetmana Jan Tarnowskiego oraz 460. rocznicy wydania wybitnego dzieła  autorstwa Jana Tarnowskiego „ Rada sprawy wojennej”. Ubiegłoroczne uroczystości zaowocowały odsłonięciem popiersia Jan Tarnowskiego i muralu wg. grafiki Wojciecha Gersona.

Celem organizacji Dni Hetmańskich w Tarnowie jest popularyzacje wśród mieszkańców Tarnowa i regionu postaci wybitnego hetmana, przedstawienia jego zasług dla Rzeczypospolitej oraz naszego miasta, godne upamiętnienie wybitnego męża stanu epoki renesansu oraz integracja środowisk tj. szkół oraz stowarzyszeń będących partnerami w realizacji tej szlachetnej idei.

Plakat PDF
Regulamin

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Dzień Hetmański została wyłączona

Centrum wolontariatu 60+

W marcu bieżącego roku Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego rozpoczęła realizację VI edycji projektu „Centrum Wolontariatu 60+”. Projekt realizowany jest w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Osób Starszych na lata 2014-2020 współfinansowany przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.
Projekt w całości skierowany jest i tworzony  przez Seniorów, którzy ukończyli 60 rok życia.

Ideą główną jest aktywizacja osób starszych poprzez inicjowanie i pobudzanie do działania, z jednej strony przez osoby aktywne, które dysponują wolnym czasem i  chęcią pomocy innym a z drugiej osobami, które z różnych względów znalazły się w trudnej sytuacji życiowej.

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Centrum wolontariatu 60+ została wyłączona

Zapytanie ofertowe nr 19M03ZO01.CWP – na dostawę bonów towarowych

Treść zapytania ofertowego

Wzór oferty

Informacja dotycząca zmian w zapytaniu ofertowym z dnia 08.03.2019r

Wynik postępowania:
Do realizacji dostawy bonów towarowych w ramach obu części zamówienia wybrano podmiot: SODEXO Benefits and Rewards Services Polska Sp. z o.o. Ul. Kłobucka 25, 02-699 Warszawa, którego oferta spełnia warunki określone przez Zamawiającego i uzyskała najwyższą ocenę, spośród wszystkich złożonych ofert.

Zaszufladkowano do kategorii Bez kategorii | Możliwość komentowania Zapytanie ofertowe nr 19M03ZO01.CWP – na dostawę bonów towarowych została wyłączona