Twoja szansa na przedsiębiorczość

Informujemy, że rozpoczynamy realizację projektu „TWOJA SZANSA NA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ”

Celem projektu jest rozwój przedsiębiorczości na terenie subregionu tarnowskiego poprzez udzielenie 580 dotacji na założenie nowych i trwałych mikro przedsiębiorstw w okresie do końca 31.03.2021.

Do udziału w projekcie zapraszamy osoby zamieszkujące lub uczące się na obszarze subregionu tarnowskiego (powiaty: miasto Tarnów, tarnowski, brzeski, dąbrowski), które pozostają bez pracy (bierne zawodowo lub bezrobotne) w wieku 30 lat i więcej zainteresowane założeniem działalności gospodarczej, z wyłączeniem osób zarejestrowanych w CEIDG/KRS/prowadzących działalność gospodarczą na podstawie odrębnych przepisów w okresie 12 miesięcy przed dniem przystąpienia do projektu, które należą do co najmniej 1 z poniższych grup:

• osoby powyżej 50 roku życia
  • osoby długotrwale bezrobotne
  • osoby niepełnosprawne
  • osoby o niskich kwalifikacjach
  • kobiety.

Do projektu zakwalifikowanych zostanie 660 osób.

Dodatkowo punkty premiujące przewidziane są dla:

• kobiet +2pkt
  • osób niepełnosprawnych +2pkt

W ramach projektu oferujemy:

• grupowe doradztwo podatkowe
  • warsztaty interpersonalne
  • szkolenia i doradztwo przed rozpoczęciem działalności gospodarczej
  • dotacje na założenie działalności gospodarczej w wysokości do 6-krotności przeciętnego wynagrodzenia za pracę, tj. ok 27-28 tys. zł
  • doradcze wsparcie pomostowe po założeniu działalności gospodarczej

Uczestnicy projektu zobowiązani są do prowadzenia działalności gospodarczej przez okres co najmniej 18 miesięcy kalendarzowych, począwszy od daty zarejestrowania.

Projekt realizowany jest w partnerstwie przez:
Lider – Podkarpacka Agencja Konsultingowo Doradcza Sp. z o. o. – rekrutacja dla powiatu tarnowskiego
Partner – Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego – rekrutacja dla miasta Tarnów
Partner – Towarzystwo Oświatowe Ziemi Chrzanowskiej w Chrzanowie – rekrutacja dla powiatu brzeskiego
Partner – Fundacja Agencja Rozwoju Regionalnego – rekrutacja dla powiatu dąbrowskiego

Szczegółowe informacje na temat rekrutacji i uczestnictwa w projekcie oraz dane kontaktowe dostępne będą na stronie projektu www.twojaszansa.pakd.pl

Dofinansowanie projektu z UE: 21 189 350,46 PLN

Projekt realizowany jest w ramach Poddziałania 8.3.1 Wsparcie na zakładanie działalności gospodarczej w formie dotacji Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020.